Elektronisch Voorschrift

BFA is enkele jaren geleden begonnen met een project rond de ontwikkeling van een elektronisch voorschrift. De voordelen van zo’n elektronisch voorschrift t.o.v. een papieren voorschrift zijn duidelijk: betere leesbaarheid, sneller, financieel voordeliger,…

BFA heeft software laten ontwikkelen door AMS om elektronische voorschriften via tablet en/of smartphone te kunnen versturen. Voorschriften kunnen hiermee ook automatisch gearchiveerd worden, zowel bij de dierenarts als bij de mengvoederfabrikant.

Sinds 01/02/2016 heeft BFA een nieuwe machtiging gekregen als verlener van elektronische archiverings- en tijdsregistratiediensten. Deze machtiging kadert binnen het voorschrijven van gemedicineerde voeders onder elektronische vorm via smartphone en/of tablet en loopt tot 31/01/2021.

 

U wilt als fabrikant of dierenarts van start gaan met het Elektronisch Voorschrift? Dat kan! Hieronder staat stapgewijs beschreven wat u hiervoor in orde dient te brengen.

 

Stap 1

Neem het document praktische informatie door. Hierin vindt u alle informatie over de historiek van het Elektronisch Voorschrift, de voorwaarden voor deelname, enz.

 Praktische informatie (versie februari 2018)
 Modaliteiten “LIGHT” abonnement EVS voor dierenartsen (versie februari 2018)

 

Stap 2

Installeer de Medicated Feed BFA app. Hoe u dit kunt doen, leest u in de handleiding. Er is een handleiding specifiek voor fabrikanten en een handleiding specifiek voor dierenartsen.

Let op met het downloaden van de app op verschillende toestellen ivm bijkomende licentiekosten. U leest hierover meer in het document "Praktische informatie".

Apple storeAndroidWindows

 

 Handleiding voor fabrikanten
 Handleiding voor dierenartsen  

Stap 3

Vraag een account aan via de app

 

Stap 4

Vul het document “engagement fabrikant” of “engagement dierenarts” in en stuur het samen met de gevraagde bijlage terug naar e prescription b f a be.

 Engagement fabrikanten
 Engagement dierenartsen
 Engagement “LIGHT” abonnement

Stap 5

Na ontvangst van uw accountaanvraag en engagement ontvangt u van BFA een factuur. Gelieve deze factuur zo snel mogelijk te betalen zodat u gebruik kunt maken van de app.

Stap 6

Na ontvangst van uw betaling, krijgt u automatisch een mail toegestuurd door het systeem om te laten weten dat uw account geactiveerd  werd. Hierna kunt u van start gaan. Voor meer details over de werking de Medicated Feed app verwijzen we naar bovenstaande handleiding fabrikant of dierenarts.

 

Deelnemende dierenartsen

Hieronder vindt u de lijst van dierenartsen die gebruik maken van het elektronisch voorschrift.

Lijst van deelnemende dierenartsen

 

Deelnemende fabrikanten

Hieronder vindt u de lijst van fabrikanten die gebruik maken van het elektronisch voorschrift.

Lijst van deelnemende fabrikanten 

 

 

Convenanten
Fijndoseersysteem
Spoelcharges
Feed Design Lab

Informatie over het fijndoseersysteem vindt u hier.

Klik hier om het aantal charges dat mag worden gedaan te berekenen.

Lees meer over het Feed Design Lab onder deze rubriek.

 
 
twitter |  Privacy Policy |  Disclaimer |